Hoe kom je als gemeente meer in beweging? Gebruik de kracht van Design Thinking

Vastzitten in vergaderingen, waar het praten maar niet lijkt te stoppen en actie ver te zoeken is, is voor niemand aantrekkelijk. Maar laten we eerlij..

Begrijp jij echt wat er speelt in de wijk?

Ken je dat gevoel wanneer je naar een probleem kijkt en meteen denkt: "Ik weet wat de oplossing is!"? Weet jij wat er echt speelt in een wijk?..

4 redenen waarom elke ambtenaar Design Thinking moet kennen

Wij geloven dat elke ambtenaar kennis zou moeten maken met deze mindset. Aan de hand van vier veelgehoorde uitspraken en een praktische casus leggen w..

Het ambitieplan voor Kerkrade-Oost is af!

In het najaar van 2023 hebben we samen met inwoners, ondernemers en actieve organisaties hard gewerkt aan een mooi plan voor de toekomst van Kerkrade-..

Het proces van design thinking voor het realiseren van toekomstvisies

Bij Braining the Future werken we met design thinking. Een aanpak voor probleemoplossing die draait om begrijpen, bedenken en waarmaken...

"Sta eens stil bij de vraag: wat wil je nou echt oplossen?"

“Wat wil je echt bereiken met de beschikbare middelen voor de isolatie aanpak? Neem de tijd om dieper na te denken en niet zomaar ergens voor te gaan...

Een wijkvisie opstellen met een pop-up locatie

De pop-up locatie is één van de tools die we inzetten om tot een wijkvisie te komen. Praten mét bewoners, in plaats van over hen. Iets dat vaak wordt ..

Buurtdroom realiseren in 6-weekse sprint

Samen met de Gemeente Sittard-Geleen ontwierpen we een interventie waarbij we de buurtdroom van bewoners tijdelijk hebben gerealiseerd: van het park e..

Wijk- en omgevingsmanagers trainen in Brunssum

Gemeente Brunssum heeft de ambitie om in de eerste helft 2025 een omgevingsvisie op te leveren in het kader van de omgevingswet...