Tilburg aan de slag met je huis

Achtergrond

Aan de slag in Tilburg! Hoe kunnen we bewoners aanmoedigen en ondersteunen bij het verduurzamen van hun woningen? Een inspirerend project in opdracht voor Gemeente Tilburg, in samenwerking met HetEnergieBureau. Gemeente Tilburg zet zich al geruime tijd in om bewoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woningen en tuinen. Dit doen zij onder de naam 'Aan de slag met je huis'. 

Doelstelling

Gemeente Tilburg wil graag leren van de ervaringen van afgelopen jaren en het huidige aanbod verbeteren. Onze opdracht: ontwerp samen met professionals en bewoners een verbeterde klantreis en maak een plan van aanpak hoe dit beter te organiseren.

Aanpak

In de fase begrijpen: organiseren we een kick-off met het projectteam, duiken we in het huidige aanbod, identificeren we de uitdagingen en halen waardevolle inzichten uit de data-analyse.

In de fase bedenken: organiseren we een focusgroep met woningeigenaren en huurders en workshops waarin we de meest kansrijke scenario's verkennen en het meest logische scenario uitwerken.

Resultaat

Het resultaat is een verbeterde klantreis en een praktisch plan van aanpak, dat goed aansluit bij de behoeften van de eindgebruikers.