Visie & uitvoering voor wijk GMS

Achtergrond

De wijk GMS in Heerlen is volop in ontwikkeling. Tijd voor nieuwe plannen! Woningcorporaties en gemeente werken samen met de wijk aan de toekomst.

Doelstelling

Ontwikkelen van een toekomstvisie voor de wijk met partijen zoals bewoners - waaronder jongeren -, winkeliers, woningcorporaties, verenigingen en basisscholen.

Aanpak

Tijdens het project ‘GMS on Tour’ toerden we een maand lang met een opvallend groen Citroënbusje door de wijk GMS. Onderweg trapten we op strategisch gekozen plaatsen op de rem om gesprekken aan te gaan met diverse betrokken partijen, zoals ondernemers, basisscholen, bewoners en zorginstellingen. We spraken over thema’s als wonen, bereikbaarheid, spelen en vergroening.

Ons doel was een toekomstvisie voor de wijk met concreet stappenplan en wijkfiche. Op basis van 250 straatinterviews, 50 deelnemers aan workshops, 2 vlogs door basisschoolkinderen en 10 diepte-interviews met de wijkagent, lokale moskee en een basisschool bereikten we onze bestemming en konden we het groene busje weer netjes parkeren.

Resultaat

- een analyse van de huidige wijk;
- een visie met een inspirerend toekomstbeeld van de wijk;
- een strategie waarmee de visie waargemaakt kan worden;
- componenten als basis voor een nieuwe identiteit van de wijk;
- commitment van partijen om een rol te pakken in de uitvoering.

"Een nieuwe visie voor de wijk GMS"

Onze nieuwsbrief ontvangen?