Buurtdroom realiseren in 6-weekse sprint

Samen met de Gemeente Sittard-Geleen ontwierpen we een interventie waarbij we de buurtdroom van bewoners tijdelijk hebben gerealiseerd: van het park een sport- en ontmoetingsplek maken. 

Was het perfect? Nee. Maar er kwam actie en er is geleerd (en gelachen). 

Actie, actie, actie! - Tijdens dit evenement zagen we hoe iedereen enthousiast werd van het omzetten van vergaderprocessen in kleine, beheersbare interventies. De doorbraaksessie zette de boel in beweging en bracht mensen in een hogere versnelling. 


Hulp uit onverwachte hoeken - Grote shout-out naar de Moskee en de vrijwilligers van de Zilverlinde die ons een handje hebben gelopen. Deze hulp uit onverwachte hoek was super! 


Visueel je ideeën testen - Het visualiseren van ideeën biedt een toegankelijke manier om in gesprek te gaan met bewoners en actieve organisaties in de wijk. Deze broedplaats voor nieuwe ideeën is dé methode om ideeën te valideren en snel naar de volgende fase van het ontwerp te gaan. 

 

Deze inzichten nemen we mee in de vervolgstappen: 

  • We ontwerpen persona's op basis van de verhalen die we hebben gehoord, om duidelijk te bepalen voor wie we nu precies ontwerpen

  • We plannen na de zomervakantie een nieuwe 6-weekse sprint en een nieuw experiment.

  • We onderzoeken welke faciliteiten exact geplaatst kunnen worden in het park. 

  • In samenwerking met buurtbewoners en actieve partijen zullen we een openingsfeest organiseren zodra de nieuwe activiteiten in het park zijn geopend.