Terugblik 5-daagse design sprint in Brunssum

Geplaatst op: 25 -11 -2019

1200 km, 15 coffee-to-go’s, 750 post its, 4 netjes mandarijnen, 11 inside jokes en wel 28 kannen koffie.

We kijken terug op een succesvolle design sprint voor opdrachtgever gemeente Brunssum! Met veel enthousiasme en energie hebben we 5 dagen hard gewerkt en veel waardevolle informatie op tafel gekregen. We werkten van probleemstelling naar een getest prototype.

Dag 1: Verliefd worden op het probleem. Het vinden van de goede oplossing start bij het begrijpen van het probleem en de context. We namen daarom eerst de tijd met inwoners, experts en ambtenaren te spreken.

Dag 2: Inspiratie en nieuwe ideeën. In de ochtend presenteerde iedereen inspirerende voorbeelden die de avond daarvoor als huiswerk was verzameld. In de middag kwamen we tot nieuwe ideeën door creatieve technieken zoals de Crazy 8: iedereen tekent 8 ideeën in 8 minuten.

Dag 3: Kill your Darlings Day! Er zijn zoveel ideeën, maar welke oplossing sluit nou echt het beste aan bij je probleem..? Time to kill your Darlings. Altijd een essentiële stap van de design sprint. Maak het klein en houd focus!

Dag 4: Done is better than perfect! Gisteren hebben we gewerkt aan het prototype, zodat we vandaag ons idee kunnen testen bij de doelgroep. We hebben laten zien dat je onder hoge tijdsdruk en met de inzet van ieders kwaliteiten snel tot resultaat kan komen. Trots op het eindresultaat!

Dag 5: Testen van het prototype bij de doelgroep. En dat geeft soms onverwachtse wendingen waarbij de kracht van design thinking weer eens goed boven water komt. Aannames zitten in elk hoekje verstopt en testen bij je doelgroep is het belangrijkste van alles.

Na deze week werken we alle verkregen inzichten en informatie uit in een (beeld)verslag en advies voor actie in 2020.