TED Talk en workshops op congressen

Geplaatst op: 07 -11 -2019

We hebben een echte ‘congressen-week’ achter de rug! Van een TED Talk op de Dag van de Participatie tot workshops op Het Bedrijventerreinen Congres en het Energiefestival van de provincie Noord-Brabant. We blikken even terug en komen tot deze conclusies:

1. Het verduurzamen van bedrijventerreinen wordt vaak technisch benaderd, terwijl er juist zoveel kansen zijn als je het aanvliegt vanuit behoeften van verschillende doelgroepen. Een groener bedrijventerrein met meerdere functies is van toegevoegde waarde voor de hele omgeving.

2. Vernieuwende aanpakken zijn inzetbaar voor zowel het opstellen van visies (omgevingsvisie) als voor specifieke vraagstukken (aardgasvrije wijken). Voor beide blijft immers de vraag: welk onderliggend probleem moeten we oplossen en op welke behoeften moeten we inspelen?

3. Participatie en Design Thinking is een match. Veel gemeenten zoeken naar de manier waarop inwoners, ondernemers en andere partijen betrokken kunnen worden. Design Thinking geeft daar concreet invulling aan, waardoor de input van de verschillende partijen waardevoller wordt.

Deel jij deze conclusies? Wij zijn benieuwd naar jouw mening! En lijkt het je ook interessant om vraagstukken op een frisse manier te bekijken? Bel dan Lili Mostard op 06-42080752 of mail naar