Stimuleren fietsen rondom basisscholen - Heerlen

Hoe zorgen we er voor dat meer ouders en kinderen voor de fiets kiezen?

Opdrachtgever: Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen wil dat meer ouders en kinderen naar school fietsen in plaats van de auto nemen. Braining the Future heeft allereerst de klantreis vanuit een specifieke wijk en gebruikersgroep in kaart gebracht. Hiervoor hebben we de fietsroutes verkend, spontaan interviews gehouden en nadrukkelijk gekeken naar de gebruiksbehoeften. Op basis van deze gegevens is er een specifieke school geselecteerd. In samenwerking met die school, de leraren, leerlingen, ouders en het Kindercollege ontwikkelen we in het najaar van 2019 een pop-up schoolplein.

Dit schoolplein zal bestaan uit modulaire elementen die tijdelijk geplaatst kunnen worden, zoals een wachtplek voor ouders, bebording, een zebrapad met inspirerende kleuren en tijdelijke fietsvlonders voor extra fietsstallingen. We combineren de tijdelijke schoolomgeving met spelelementen om kinderen te enthousiasmeren om te fietsen en met informatievoorziening voor ouders om nut en noodzaak uit te leggen.

We passen deze aanpak vervolgens toe op meerdere scholen.

Status project: testfase

Resultaat

Pop-up schoolomgeving en programma om fietsen te stimuleren.

Bekijk meer projecten

Haaren – De groene stad wacht op bomen uit Haaren

" class="img-fluid " alt="Haaren – De groene stad wacht op bomen uit Haaren">

Tilburg – Parkeren op Afstand

" class="img-fluid " alt="Tilburg – Parkeren op Afstand">

Zullen we jouw toekomst ook veranderen?

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem dan contact op

  • Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden van Braining the Future. Onze privacystatement vindt u hier.