Stimuleren fietsen naar school

Opdrachtgever: Gemeente Heerlen

Veel ouders brengen hun kinderen te voet of te fiets naar school, tegelijkertijd blijft ook de auto een aantrekkelijke optie. Daardoor zorgen de momenten rond brengen en halen naar school vaak voor een chaotische situatie die onveilig kan voelen voor kinderen.Gemeente Heerlen wil dat meer ouders en kinderen naar school fietsen in plaats van de auto nemen.

Doelstelling

Stimuleren van leerlingen, ouders en leraren om te fietsen, steppen en lopen naar school

Aanpak

Door middel van workshops maken we de klantreis inzichtelijk vanuit het perspectief van de leerlingen en ouders. Daarnaast wordt de schoolomgeving kindvriendelijker gemaakt om gedragsverandering te stimuleren zoals markering van de schoolzone, een extra oversteekplaats, wachtplekken voor ouders en extra fietsenstallingen. Door middel van een activiteitenprogramma en campagne stimuleren we vervolgens om nieuw gedrag te ervaren: van een fietsendokter die de fietsen controleert op school tot een hindernisbaan en looproutes markeren rondom school.

Resultaat

  • Het thema fietsen, steppen en lopen naar school op een positieve manier onder de aandacht bij stakeholders
  • Een jaarprogramma met activiteiten om aandacht te blijven vestigen op dit thema
  • Vele enthousiaste leerlingen, ouders en leraren om te blijven fietsen naar school 🙂

Vervolg

Aan de hand van het jaarprogramma houden school en ouders het thema op de agenda. Ze blijven activiteiten organiseren en informatie delen via social media en in de klassen. Daarnaast maakt de gemeente een definitief ontwerp voor de schoolomgeving op basis van alle input en evaluatie. Dit ontwerp wordt na bespreking met de omwonenden uitgevoerd.

Quote

Bekijk meer projecten

Haaren – De groene stad wacht op bomen uit Haaren

" class="img-fluid " alt="Haaren – De groene stad wacht op bomen uit Haaren">

Tilburg – Parkeren op Afstand

" class="img-fluid " alt="Tilburg – Parkeren op Afstand">

Zullen we jouw toekomst ook veranderen?

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem dan contact op

  • Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden van Braining the Future. Onze privacystatement vindt u hier.