Participatie voor een nieuwe toekomstvisie

Geplaatst op: 24 -09 -2021

We kijken terug op een ongelofelijk leuke maand juli! Die stond in het teken van participatie voor de nieuwe centrum-strategie van de gemeente Heerlen en kregen we de kans om weer op locatie te werken.

Om zichtbaar te zijn in de stad, kregen we een leegstand pand ter beschikking wat we in 1 week tijd omtoverden tot een creatieve pop-up locatie. Deze broedplaats was 3 dagen per week geopend voor iedereen die interesse had om mee te denken en ideeën te delen. Het resultaat: muren vol verhalen, tekeningen van kinderen met de mooiste ideeën en bijzondere gesprekken.

Naast alle bijzondere 1 op 1 gesprekken op onze pop-up locatie, organiseerden we 12 workshops met o.a. ondernemers, minder valide mensen, evenementen organisatoren, jongeren en vastgoed eigenaren. Wat gaat er goed? Wat kan beter? En wat moeten we gaan doen? Eenvoudige vragen maar ze geven iedere keer weer de juiste start om tot een specifiek probleem of kans te komen.

Inmiddels hebben we alle resultaten verwerkt tot een overzichtelijke rapportage (naar verwachting openbaar in oktober). Wij vinden het iedere keer weer zo bijzonder wat de kracht van werken op locatie is, en vooral de burger een stem te geven. Dat geeft ons super veel energie. En het leuke is, dat wij meteen gevraagd zijn voor een nieuwe wijk: oktober zijn we op locatie in de Heerlense wijk GMS . Met een mobiele creatieve bus rijden we door de wijk en gaan we ook daar met de stakeholders werken aan een toekomstvisie met concreet stappenplan. Binnenkort hierover meer!

Nieuwsgierig geworden wat we voor jou kunnen betekenen?  Bel of mail dan met Lili – lili@brainingthefuture.nl of 06-42080752.