Deelname prijsvraag 'Woonwijk als noviteit'

Geplaatst op: 25 -11 -2020

Voor de prijsvraag ‘Woonwijk als Noviteit’ van BNSP maakten wij het voorstel “Made in Geleen” met LOS Stadomland en Manon Garritsen. Onze inzending is helaas niet geselecteerd voor de 2e ronde.

Ook voor deze uitdaging startten wij bij het begrijpen van het probleem, niet bij ontwerp van een oplossing. We organiseerden daarom een workshop met lokale stakeholders: wat gaat er goed, wat moet beter, wat zijn unieke plekken, uitdagingen en kansen. De inzichten vertaalden we naar een strategie met 4 toekomstperspectieven – een nieuwe mix van wonen, winkelen, werken én het leven vieren.

Uit het juryrapport maken we op dat onze aanpak is opgevallen om meteen het gesprek aan te gaan. De jury is daarnaast van mening dat je inspiratie nodig hebt om het gesprek op gang te brengen. Wij vinden juist dat je eerst het probleem echt moet willen begrijpen, voordat je allerlei oplossingen laat zien.

We werkten met veel plezier aan deze uitdaging, daarom ook veel dank aan de lokale stakeholders die met ons hebben meegedacht waaronder Eric Bisschops centrumondernemer, Annemiek Mooij van Brightland Campus, Davey Nieuwendijk van Centrummanagement Geleen en Tom van Vliet van ZO Wonen.

Wil je onze inzending lezen? Klik dan hier.
Bekijk alle inzendingen op de website van BNSP.